De geschiedenis van Hertog Jan
5 juni 2017

Hertog Jan en Arcen lijken al eeuwen met elkaar verbonden. Dat is echter maar ten dele waar, zoals uit het verhaal achter de brouwerij mag blijken. (foto: Flickr)

Trappist van Orval
28 mei 2017

Tijdens een studiereis van twee van de leden van de club kwamen zij in het pitoreske en tevens idylische Belgische plaatsje Orval en de nabij gelegen abdij. Hier word een goddelijk trappistenbier gebrouwen. Tevens wordt daar een kaas geproduceerd die zijn gelijkenis niet kent.

Drie manieren om een espresso te zetten
15 oktober 2015

Er zijn grofstoffelijk twee manieren om koffie te zetten. Aan de ene kant heb je de filterkoffie en andere andere kant espresso. Het laatste is koffie waarbij heet water onder druk door (vers) gemalen koffie wordt geperst en die kun je op verschillende manieren maken. Van ambachtelijk tot volautomatisch.

Weizen, het verfrissende bier
17 september 2015

Tegenwoordig wordt het traditionele pilsener bier op de markt steeds meer verdrongen door de speciale bieren. Vooral het traditionele frisse Weizenbier wint snel aan populariteit. Reden om eens wat dieper op dit bier in te gaan.
(foto: Wandersmann/pixelio.de)

Het etiket ontleed
3 april 2013

Goede wijn behoeft geen krans is het gezegde. Toch gaan we proberen uit te leggen wat er bedoeld wordt met een aantal termen die op het etiket van een fles wijn te vinden zijn. Als voorbeeld hebben we de voortreffelijke rode Bordeaux van het Château Peyrabon gebruikt.

Tonic
6 februari 2013

Tonic is een koolzuurhoudende frisdrank met als kenmerkend ingrediënt kinine dat de bittere smaak levert. Tonic wordt veelal geserveerd met een schijfje citroen en een stamper om het citroensap eruit te persen in het glas. Als longdrink wordt het wel gemixt met gin tot gin-tonic.

Cognac, een introductie
8 augustus 2012

Whisky
2 mei 2012

Blue Mountain Koffie
23 november 2011

Madeira
22 december 2010

Mot & Chandon
15 december 2010

Helicave
10 november 2010

Dom Perignon
15 september 2010

Bollinger
8 september 2010

Chteau Mouton-Rothschild
1 september 2010