Schoenen van de Brabantse familiebedrijven Van Bommel en Van Lier
24 maart 2016

Nederland kende in het verleden een zeer bloeiende leerindustrie. Deze is na nagenoeg geheel verdwenen. Wat over is gebleven zijn de twee merken Van Bommel en Van Lier die nog steeds op hun eigen manier hard aan de weg timmeren.

De Italiaanse tas uit Nederland
15 februari 2016

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was je het (kantoor)mannetje wanneer je met een attachékoffer van Samsonite rond liep. Die tijden zijn inmiddels allang voorbij. Nu je alleen een tablet of laptop nodig hebt om je werk te doen is een grote koffer niet meer nodig en is een leren tas stijlvoller en zelfs praktischer.

Omega Seamaster
8 januari 2015

De geuren van modehuis Chanel
21 juli 2014

Chanel N°5 is nog steeds één van de meest verkochte parfums ter wereld. Dit komt mede door Marilyn Monroe, die beweerde dat Chanel N°5 het enige was dat ze 's nachts in bed droeg.

Scheermesjes voor een eerlijke prijs
29 juli 2013

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse man zich mateloos ergert aan de prijs van de scheermesjes en bijna de helft van hen gebruikt een scheermesje te lang. Daardoor wordt er onnodig met een bot mesje geschoren. Dat kan anders, dacht Rochdi Darrazi en ontwikkelde zijn eigen product onder de naam BoldKing.

Black Tie
20 maart 2013

Met Black Tie wordt een Smoking met een zwart strikje bedoeld. Een smoking was ooit een informeel velours jasje voor na het diner om bij het roken en het eten van kaas de kleding niet met rooklucht te laten doortrekken.

Onderhoud van uw schoenen
20 juni 2012

Voor het vervaardigen van goede schoenen wordt gebruik gemaakt van het mooiste en sterkste (kalfs)leder. Leder is een natuurlijk, 'levend' materiaal en vraagt een aangepaste verzorging.

Turnbull and Asser
14 december 2011

De garderobe van de man
7 december 2011

Het gevoel "niet te weten wat aan te trekken" wordt vaak aan vrouwen toegedicht. Ook mannen kunnen hier last van hebben. Vandaar dat we een overzicht gemaakt hebben van hoe een garderobekast gevuld zou moeten zijn.

River Woods
13 juli 2011

Dale of Norway
22 september 2010