keyboard_arrow_up
Salsa al pomodoro (tomatensaus)
 16 mei 2012 1 min. leestijd
De basis voor heel veel Italiaanse gerechten

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 kg gepelde tomaten uit blik, in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeknepen
  • 1 kleine wortel, in kleine blokjes of grof geraspt
  • 1 kleine stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • een handjevol basilicum
  • 100 ml water
  • peper en zout, chili naar smaak
  • een snuifje suiker
  1. Verhit de olie in een sauspan met dikke bodem. Laat hierin de ui circa 3 minuten glazig worden.
  2. Voeg dan de knoflook, wortel en bleekselderie aan toe.
  3. Laat 3 ŗ 4 minuten stoven en doe er de tomaten en het water bij.
  4. Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en naar wens wat chili.
  5. Verlaag het vuur en laat onder deksel 20 minuten sudderen. Roer af en toe zodat de saus niet gaat aanbranden.
  6. Voeg helemaal aan het eind van de kooktijd de in stukjes gescheurde basilicum toe.
Bron: Il Mezzogiorno, Gent
Dit artikel verscheen voor het eerst 7 jaar geleden.
9 maanden geleden zijn er nog een paar kleine aanpassingen doorgevoerd. Hierbij valt te denken aan het herstellen van hyperlinks, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden of taalfouten.