keyboard_arrow_up
Caesar Salad
 13 februari 2013 1 min. leestijd
Salades worden over het algemeen als gezond eten ervaren en dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn bewijst een echte Amerikaanse Caesar Salad.
De oorsprong van de Caesar Salad is een creatie die wordt toegeschreven aan de restauranthouder Caesar Cardini. Cardini woonde in San Diego (USA), maar had Italiaanse en Mexicaanse voorouderen. Opmerkelijk is dat bekend is wanneer Cardini de salade voor het eerst maakte. Dat was op Independence Day, 4 juli 1924. Op deze Nationale feestdag in de VS had hij niet veel in huis en voegde wat hij wel in huis had bij elkaar en zo ontstond de wereldberoemde salade.

Recept

  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 2 kroppen Romeinse of Bindsla
  • 2 eetlepels azijn
  • Vers geperst citroensap
  • 6 druppels Worcestershire saus
  • 2 gekookte eieren (1 minuut)
  • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse croutons (in 2 eetlepels en 4 uitgeperste knoflooktenen gebakken)
Dit artikel verscheen voor het eerst 6 jaar geleden.