keyboard_arrow_up
Mühlbach am Wildkogel - Oostenrijk
 25 augustus 2016 4 min. leestijd
In de buurt van Krimml begint de rivier de Salzach. Deze stroomt door het gelijknamige dal met zicht op de noordkant van het Nationalpark Hoge Tauern via Salzburg naar Duitsland. Aan het begin van deze rivier ligt het plaatsje Mühlbach en dat is een prima uitvalsbasis om het westelijke deel van de deelstaat Salzburg te verkennen.

Chalet Oberpinzgau

In het westen van het Oostenrijkse district Pinzgau ligt het dorpje Mühlbach. Dit dorpje is genoemd naar het gelijknamige riviertje dat hier uitmondt in de Salzach. In dit dorpje ligt chalet Oberpinzgau. De woning is voorzien van twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee enkele bedden, 2 badkamers, keuken, wasmachine, sauna en (gratis) draadloos internet. Daarnaast beschikt het over een grote tuin met een terras met barbecue. Dit vakantiehuisje ligt slechts een paar minuten te voet van het plaatselijke zwembad en een uitstekende bakker.
Tuin van Chalet Oberpinzgau (foto: BelVilla)
Overzichtskaart Salzburgerland Card (foto: Salzburgerland)

Bezienswaardigheden in de omgeving

 • Venedigerweg

  De Venedigerweg in het Obersulzbachtal begint bij parkeerplaats Hopffeldboden. In ongeveer anderhalf uur loop je door het Untersulzbachdal, langs de Kampriesenalm naar de Berndlalm. Onderweg kom je langs een hangbrug met 60 meter spanwijdte, kinderalmen, om uit te rusten en te spelen met uiteindelijk een uniek uitzicht op de Große Geiger (3.360 m) die onderdeel uit maakt van de Venedigergruppe. Op de Berndlalm is het gelijknamige hotel/restaurant gevestigd waar de familie Hofer je verwent met bijvoorbeeld overheerlijke Kaiserschmarren.
 • Smaragdweg

  In de omgeving van Bramberg liggen verschillende leerzame wandelpaden in een bepaald thema, zoals de Smaragdweg in het Habachdal die begint bij Hotel Grundlhof.
 • Bijenleerpad Hollersbach

  Vanaf het restaurant "Oberkrammern Alm" loopt het Hollersbacher Bienenlehfpfad naar het 280 meter hoger gelegen tussenstation van de Panoramabahn. Tijdens de tocht van 2,5 kilometer leer alles over bijen en honing. Ook zijn er speeltoestellen voor de jeugd en zijn de ijverige bijen ook live in actie te zien.
 • Buitenbad Mittersill (21)

  Het buitenbad van Mittersill is alles wat een echte "waterrat" zich maar wenst. Van een grote brede glijbaan tot een springplank van ruim 3 meter. Het is er allemaal. Compleet met speelweide waar je in de schaduw kunt zitten onder de bomen of kunt zonnen in de volle zon.
 • Binnenbad Mittersill (22)

  Wanneer het een dagje minder mooi weer is dan biedt Sporthotel Kogler uitkomt. Hier is een overdekte 25 meter zwembad te vinden. Op donderdag en vrijdag is het water verwarmd tot 31 graden.
 • Nationalparkzentrum Hohe Tauern (100)

  In dit informatiecentrum over de Hohe Tauern gaat het vooral over de natuur en cultuur uit de omgeving. In verschillende zalen wordt aandacht besteedt aan bijvoorbeeld de dieren, het gesteente, de planten, de vissen en de gletsjers. Mooie van dit alles is dat kinderen (bijna) overal aan mogen komen.
 • Waterwereld Krimml (98/99)

  (foto: Flickr)
  Hoewel zeer toeristisch is een bezoek aan de watervallen van Krimml toch zeker een bezoekje waard. De wandeling naar boven biedt bij elke bocht weer een andere blik op de gigantische stortvloed aan water die hier naar beneden komt. Beneden ligt de Waterwereld Krimml, waar je spelenderwijs meer te weten komt over water.
 • Weissee Gletcherwelt (133)

  Vanuit Uttendorf in het Salsachdal rijdt je naar Enzingerboden. Hier stap je in de gondel naar de Weißsee op 2.300 meter. Vanaf daar gaat een stoeltjeslift verder omhoog naar de Medelskopf op 2.760 meter waar je zicht hebt op de Großglockner.
 • Planetarium Königsleiten (111/135)

  In het dorp Königsleiten ligt een Planetarium met sterrenwacht. Het planetarium is niet iedere dag geopend, dus het is raadzaam om vooraf even te bellen. Daarnaast moet er tol betaald worden om over de Gerlos Alpenstraße van Krimml naar Königsleiten te mogen rijden.
  Na een bezoek aan het plantetarium kun een planetenwandeling (6km) maken rondom Königsleiten en met de Königsleiten Dorfbahn verder naar boven.
 • Wildkogelbahn (127)

  Vanuit Neukirchen gaat de Wildkogelbahn naar boven en komt uit bij het Bergrestaurant op 2093 meter. Vanaf dit punt zijn er verschillende gezinswandelingen te maken rondom de Wildkogel.
 • Salzburg

  (foto: Wikipedia)
  Op een kleine twee uur rijden van Mühlbach ligt de stad Salzburg. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Al was het maar om de wereldberoemde Sachter Torte bij Hotel Sacher te proeven of herinneringen op te halen aan The Sound of Music.
 • Swarovski Kristallwelten

  (foto: Flickr)
  Op ruim anderhalf uur rijden van Mühlback ligt het museum Swarovski Kristalwelten. In 1995 geopend ter ere van het honderd jarige jubileum van Swarovski. In de wereld van Swarovski kun je binnen en buiten laten verwonderen wat je allemaal met kristal kunt doen.
  Vergeet niet om even een hapje en drankje te nemen bij Restaurant Daniels op het terrein van Kristallwelten, onder andere de Sushi is erg goed.
Livecam Wildkogel-Arena

Genieten

Maak je bezoek aan het Salzburgerland compleet door te genieten van de heerlijke dranken en gerechten uit Oostenrijk. Voorbeelden zijn een Wiener Schnitzel, Sacher Torte, Kaiserschmarren, Apfelstrudl of Germknödel. Daarbij drink je Almdudler of een heerlijk koud glas Stiegl Weisse. Lees verder over Sacher Torte Lees verder over Weizenbier
Dit artikel verscheen voor het eerst 4 jaar geleden en heeft 4 jaar geleden een grote inhoudelijke update gehad.
10 maanden geleden zijn er nog een paar kleine aanpassingen doorgevoerd. Hierbij valt te denken aan het herstellen van hyperlinks, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden of taalfouten.