keyboard_arrow_up
Quiche Alsacienne
 10 januari 2016 1 min. leestijd
Een quiche is een hartige taart met een zanddeegbodem. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediŽnten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui.

Het zanddeeg

  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • 75 ml water
  • mespuntje zout
Doe alle ingrediŽnten in de een mixer met deeghaak. Laat de mixer op gemiddelde snelheid draaien tot je een ronde deegbol hebt gekregen. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je het verder verwerkt. Omdat je het deeg heel goed in de vriezer kunt bewaren, kun je direct meerdere bollen maken, zodat je een voorraad hebt voor de toekomst.

De vulling

  • 100 gr gesneden bacon
  • 250 gr geraspte kaas
  • 3 grote eieren
  • scheutje koffiemelk
  • 1 grote ui
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter
  • Verwarm de oven voor op 200 įC.
  • Bak de plakjes bacon in een koekenpan.
  • Snij de ui in ringen en verhit deze even in de magnetron.
  • Kluts de eieren samen met de koffiemelk en voeg hier naar smaak peper en nootmuskaat aan toe.
  • Roer de kaas door de geklutste eieren
  • Smeer de aardewerk quiche-schaal in met boter.
  • Rol het deeg uit en bedenk de gehele schaal (inclusief randen) met het deeg. Snij het overtollige deeg langs de rand weg.
  • Verspreid de bacon en uienringen over het deeg.
  • Giet de geklutste eieren gelijkmatig over de bacon en uienringen.
  • Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.
Dit artikel verscheen voor het eerst 3 jaar geleden.