keyboard_arrow_up
Kaiserschmarrn
 25 december 2018 1 min. leestijd
Waarom kaiserschmarrn zo heten is niet helemaal duidelijk. Wel spreken alle legendes over keizer Franz-Jozef van Oostenrijk. Hij kon dit nagerecht zeker waarderen en gelijk heeft hij. Hierbij het recept
omefrans | Flickr

IngrediŽnten

  • 135 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 ml melk
  • 40 gram rozijnen
  • boter
  • zout
  1. Wel de rozijnen.
  2. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  3. Klop de bloem, suiker, snufje zout, eigeel en melk tot een glad beslag.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Spatel het eiwit luchtig door het deeg.
  6. Verhit een klontje boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan.
  7. Strooi de rozijnen door het deeg.
  8. Bak het deeg met een matige hitte aan ťťn kant goudbruin.
  9. Snij de pannenkoek met een spatel in vier kwarten en draai deze een voor een om.
  10. Laat een tweede klontje boter via de rand in de pan glijden en bak ook de andere kant goudbruin.
  11. Scheur de pannenkoek met twee (houten) lepels of vorken in hapklare brokken.
  12. Laat de stukken nog 1 minuut in de pan garen.
Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en pruimencompote.
Dit artikel verscheen voor het eerst 10 maanden geleden.
9 maanden geleden zijn er nog een paar kleine aanpassingen doorgevoerd. Hierbij valt te denken aan het herstellen van hyperlinks, kromme zinnen, feitelijke onjuistheden of taalfouten.