keyboard_arrow_up
Appeltaart
 donderdag 7 maart 1 min. leestijd
Wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakte appeltaart met een heerlijk kopje koffie.

IngrediŽnten

  • 400 gram tarwebloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 15 gram paneermeel
  • 1,5 kilo appels (goudrenet of elstar)
  • 60 gram rozijnen
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 170ļC (onder- en bovenwarmte).
  2. Wel de rozijnen in water.
  3. Klop het ei los en verdeel het in twee delen.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder in een mengkom
  5. Voeg de boter, vanillesuiker, basterdsuiker, een snufje zout en de helft van het geklopte ei toe aan de bloem en kneed dit tot een stevig deeg.
  6. Deel het deeg in drie stukken.
  7. Schil de appels en snijdt deze in blokjes.
  8. Doe de stukjes appel, (uitgelekte) rozijnen, kristalsuiker en kaneel in een kom en meng alles door elkaar.
  9. Bedek de bodem van de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de rand in met boter
  10. bestuif de beboterde rand van de springvorm met bloem.
  11. Bekleed de bodem met een van de drie delen deeg.
  12. Bekleed de rand met het tweede deel van het deeg.
  13. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de bodem.
  14. Vul de taart met het mengsel van appel en kaneel.
  15. Maak van het laatste deel deeg stroken en leg deze kruislings over de taart.
  16. Strijk het deeg af met het overgebleven ei.
  17. Bak de taart 60 minuten in het midden van de oven.
Dit artikel verscheen voor het eerst 6 maanden geleden.