De Sociëteit

Sinds 2005 beschikt de Club Vin Rouge over haar eigen sociëteit. Hiervoor werd op het bosgebied Molenheide, gelegen tussen het Brabantse Geldrop en Mierlo, het landgoed “Molenheide” aangetrokken.

Lido

Rond 1922 werd op het landgoed het restaurant (Lido) gebouwd. Het was gelegen nabij het Galgenven. Naderhand kwamen er nieuwe attracties, waaronder uitspanningen en een kabelbaan naar het eilandje in het Galgenven. Op het Galgenven kon men watersporten en in de winter schaatsen.
De belangrijkste attractie was echter een vliegveldje, het eerste in deze streek dat omstreeks 1919 werd geopend. Op dit vliegveldje vonden vliegshows en demonstraties van parachutisten plaats, terwijl men tegen een geringe vergoeding ook rondvluchtjes kon maken. Dergelijke attracties waren in die tijd iets heel bijzonders en trokken duizenden mensen van heinde en verre.
Een en ander bleek echter te groots opgezet en mede door de economische crisis van de jaren ’30 ging Lustoord Molenheide failliet. Een doorstart had geen resultaat en uiteindelijk werd het vliegveldje, evenals de rest van het gebied, beplant met dennenbos in het kader van de werkverschaffing en om mijnhout te produceren voor de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen. Het restaurant bleeft echter bestaan.

In 1940 werd het restaurant eigendom van de NV Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek (DAF), nadat de vorige eigenaar, de Eindhovense makelaar Van der Meeren, het te koop had aangeboden. Tijdens de oorlog, maar ook daarna bleef het restaurant geopend, maar in 1961 moet het restaurant wegens gebrek aan klandizie definitief haar deuren sluiten.

Nieuwbouw

Toen de Club Vin Rouge het pand in 2003 kocht, bevond het zich in een deplorable staat. Het was zo erg dat een renovatie niet rendabel te maken was. Vandaar dat besloten werd tot sloop van het pand en om op dezelfde plek, aan het Galgenven, een exacte kopie van het uit de zeventiende eeuw stammende kasteel van Cheverny te bouwen. Leuke bijkomstigheid is dat het kasteel van Cheverny door de tekenaar Hergé gebruikt is in de avonturen van Kuifje.

Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de orginele bouwtekeningen van het kasteel uit de Franse Louire, waarbij wel enkele functionele aanpassingen zijn doorgevoerd. Zo werd aan de achterkant van het kasteel een ingang voor auto’s gemaakt zodat deze toegang krijgen tot de garage die in het souterrain ondergebracht is. Op de begane grond zijn de ruimtes nagenoeg gelijk gebleven. Een grote uitzondering hierop vormt de bioscoop die in rechtervleugel ondergebracht werd en waarvoor het oorspronkelijke ontwerp is aangepast.

Op de eerste etage werd de grootste aanpassingen doorgevoerd. De opvallendste wijziging is het vervallen van de koningszaal. Hiervoor in de plaats zijn de Royal Gleneagles suite en de Sachter Wien suite gekomen. Verder is er een sportcentrum ingericht met aansluitend de Ritz Paris suite en de Adlon Berlin suite.