Over deze website

Ontstaansgeschiedenis

De naam Club Vin Rouge is niet uit de lucht komen vallen en heeft natuurlijk wel een ontstaansgeschiedenis. In 1995 kwamen drie vrienden uit het Brabantse Mierlo enkele keren bij elkaar om onder het genot van één of meerdere flessen rode wijn aangevuld met oude kaas en gerookte vis tot diep in de nacht te filosoferen en discussiëren over de grote en kleine zaken in het leven. Op één van de avonden ontstond het idee om deze bijeenkomsten een naam te geven en niet veel later was de “Club Vin Rouge” geboren. Rond 2004 is de naam “Club Vin Rouge” weer van stal gehaald bij het opzetten van deze website waarin het concept van de traditionele Engelse gentlemens clubs werd uitgewerkt, met als doel een website te maken waarin informatie werd verschaft over diverse onderwerpen die de oorspronkelijke (3) leden van de club aanspraken. In de jaren die volgden is de website uitgebouwd tot de site die het nu is.

Het wapen

Het wapen van de Club Vin Rouge is afgeleid van het wapen van de Graaf de Bleuville. Dit wapen werd ontworpen door Syd Cain.

Syd Cain was de Production Designer van de James Bondfilm On Her Majesty’s Secret Service uit 1969. In deze film wil Ernst Stavro Blofeld aantonen dat hij directe afstammeling is van familie De Bleuville en als voorschot hierop gebruikt hij al het familiewapen. Het wapen van Blofeld is op een aantal punten aangepast om het te laten passen bij de Club Vin Rouge. Zo werd het schild vervangen door een blauw schild met daarop in goud het CVR logo. Het varken op de bergtop is verwijdert, net zoals het motto “Arae et foci”. Dit motto betekent trouwens letterlijk als “(t)huis en haard”.

De ontwikkeling van de site door de jaren heen