Introductie

De Société de Club Vin Rouge (CVR) werd opgericht door een aantal sociaal liberalen uit de omgeving van Eindhoven om elkaar de gelegenheid te bieden om samen, onder het genot van een goed glas rode wijn over de meest uiteenlopende onderwerpen te discussiëren. Het motto van de Club is Nosce te ipsum wat staat voor “Ken uzelf”

CVR Magazine

CVR Magazine is het het online magazine van de Société de Club Vin Rouge waarin een zeer uiteenlopend aantal onderwerpen wordt behandeld. Zo wordt er ruim aandacht besteed aan film, muziek, schilderkunst en boeken, maar ook aan auto’s, reizen, uit eten en zelf koken. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor wijn in het bijzonder en dranken in het algemeen.

Lidmaatschap

Lid worden van de Société de Club Vin Rouge kan uitsluitend op voordracht van reeds bestaande leden. De procedure is vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglemen van de vereniging.

De societeit

Sinds 2005 beschikt de Club Vin Rouge over haar eigen sociëteit. Hiervoor werd op het bosgebied Molenheide, gelegen tussen het Brabantse Geldrop en Mierlo, het landgoed “Molenheide” aangetrokken.